RCDE Flickr
RCDE instagram
RCDE google plus
RCDE youtube
RCDE rss
RCDE twitter
RCDE facebook
Català - Castellano
Mida font: A A A
Dilluns 16 Juliol 2018 BOTIGA - SHOP | ABONAMENTS
cabecera
Escola de futbol
ESCOLA DE FUTBOL RCD ESPANYOL DE BARCELONA
Des del 2002 el RCD Espanyol compta amb una escola de futbol. En els seus inicis, amb 200 alumnes, la seva funció social venia a ocupar una franja que el futbol base no podia atendre: la possibilitat per a molts nens i nenes que volien iniciar-se en la practica d'aquest esport, i també millorar les seves capacitats.
L'escola ha anat creixent progressivament fins a assolir la xifra de 600, molt a prop del límit de capacitat dels camps de la Ciutat Esportiva. Aquesta evolució ha portat a la següent situació:
- 52 equips en competició interna per nivells.
- 26 partits cada dissabte (més amistosos contra altres equips convidats a la CE Dani Jarque).
- 36 entrenadors (18 responsables i 18 ajudants).
No cal dir que, en horari d'escola, la Ciutat Esportiva té una activitat frenètica, i especialment els dissabtes, quan passen per Sant Adrià tots els seus alumnes. Es respira espanyolisme i ambient esportiu, incidint en aspectes com la puntualitat, l'esportivitat i el respecte vers els àrbitres (que són els educadors dels nostres nens i nenes). Molts cops són els mateixos alumnes els que ens donen exemple de la nul·la rellevància que pot tenir una errada arbitral.
Els nens i nenes de l'escola (en activitats mixtes, és clar) s'entrenen dues hores a la setmana (un sol dia o en dos dies diferents) i juguen un partit els dissabtes al matí. La nostre competició consta de 16 grups de 4 equips, que durant 3 jornades es juguen la possibilitat de pujar, mantenir-se o baixar de nivell. Aquest sistema ens assegura el màxim nombre de partits ajustats, on es donen un nombre semblant d'accions d'atac en ambdues porteries. Amb enfrontaments d'aquest estil, es reforcen els aprenentatges. No busquem destacar els aspectes individuals i sí els èxits col·lectius.
Cada entrenador té un màxim de 24 nens i, juntament amb el seu ajudant, s'encarrega dels dos equips de futbol-7 que té al seu càrrec. Han de ser capaços de veure el nivell de cada alumne i repartir minuts de forma equitativa. Fem una formació continuada dels nostres entrenadors, molts dels quals pertanyen al futbol base de l'entitat. El DOR (Departament d'Optimització i Rendiment del nostre futbol formatiu) revisa els continguts metodològics dels nostres entrenaments. 
Els entrenaments són tots en permanent contacte amb la pilota, i mitjançant un peculiar sistema de rotacions, aprofitem al màxim els espais, optimitzant el mateix amb els exercicis adequats a cada objectiu a assolir. Assegurem uns 27 partits a la Ciutat Esportiva, i un enfrontament amb equips de fora durant el curs. Tanmateix, intentem orientar la sortida dels més grans (la seva estada acaba a l'edat infantil, és a dir, 14 anys) cap a altres equips, on puguin continuar la seva trajectòria esportiva. Altres nens i nenes combinen la seva activitat a l'escola amb el seu equip federat.

Hem ajustat els horaris per a la propera temporada 2015/2016. Amb aquesta mesura hem buscat acabar les activitats 30 minuts abans, de tal forma que els nostres alumnes sortiran de la instal·lació a les 20.00h com a molt tard. Això a l’hivern sobretot ho agraireu i també per la logística familiar.

Tanmateix, obrim de 19.30h a 20.30h, tant dimarts com divendres, una oferta  de tecnificació per alumnes experts (tant jugadors com porters) amb grups reduïts. Serà la novetat d’aquest proper curs, seguint amb la filosofia de les nostres propostes de Tecnificació a Setmana Santa i Nadal.

Des de la posada en marxa de l'Escola de Futbol del RCD Espanyol s'ha tancat la possibilitat de realitzar proves d'accés cap als equips del futbol base del club. Per tant, les úniques vies d'accés que existeixen a l'actualitat són: a través del pas natural de l'Escola de Futbol als equips inferiors o per la captació que realitzen els tècnics i observadors que l'Espanyol té repartits per tota la geografia nacional. Aquests tècnics col·laboren conjuntament amb la secretaria tècnica del futbol base, des d'on es recullen, valoren i analitzen totes les dades i informacions dels jugadors que poden acabar incorporant-se a les diferents categories d'edat del futbol base.
Els equips de l'escola porten el nom de jugadors i exjugadors de l'Espanyol.
Algunes dades d'interès:
Directors de la Ciutat Esportiva: Eloy Pérez.
Directors de l'escola: Albert Villarroya i Àlex Garcia.
Administrativa: Irene Lapuente.
Qüestions federatives: Carles Casanova.
Col·laboració dels Serveis Mèdics del futbol base de l'entitat i Hospital de Nens de Barcelona.
Supervisió d'instal·lacions: personal de la Ciutat Esportiva.
Alumnes: nens i nenes entre 5 i 14 anys.
Opcions horàries Escola:
A: dimarts i divendres de 17.30h a 18.30h
B: dimarts i divendres de 18.30h a 19.30h
C: dimarts de 18.00h a 20.00h
D: dimarts i divendres de 18.00h a 20.00h

Horari Tecnificació:
A: dimarts i divendres de 19.30h a 20.30h

 
Les inscripcions per la Temporada 2015-2016 començaran el proper 1 de juliol.
Tots els partits els dissabtes, des de les 9.00h fins a les 14.00h.
Preus: matrícula de 95€
Mensualitats: consultar full informatiu
Quan l'activitat de l'escola s'atura per les vacances d'estiu, donem pas al nostre Campus de Futbol, amb la col·laboració del personal de l'escola i del futbol base. Normalment els estius comptem al voltant de 800 nens i nenes. Però aquesta és una altra història!
Per a més informació poden contactar amb la Ciutat Esportiva a través del 93.462.21.98 o ciutat.esportiva@rcdespanyol.com
imprimir  Imprimir
galeria d'imatges
Necesita Flash Player para ver el contenido.
Fitxers
icono Escola RCDE 2015-2016
icono Escuela RCDE 2015-2016
icono Tecnificació 2015-2016
icono Tecnificación 2015-2016
icono Circular antics alumnes (CAT)
icono Circular antics alumnes (CAST)
icono Cloenda_13.06.2015
icono Jornada 20/06/15
Sala de premsa
Patrocinadores 2015 - 2016 La Caixa Canal + Joma Power 8 Cancún Estrella Damm
Pàgina Oficial © RCD Espanyol de Barcelona S.A.D. Tots els drets reservats. Tlf 932 927 700   Avís legal | Contacte